Američki san
0

"Dr. House" seli u Hollywood

Sarajevo-x.com
Prolaznici koji su jutros rano prošli pored londonskog doma popularnog "Dr. Housea" na zatrpanim stepenicama su mogli primijetiti velike kutije i kofere, a i ono što rijetko vide kod televizijskog doktora - široki osmijeh. Naime, britanski glumac Hugh Laurie definitivno se s porodicom seli u SAD gdje već četiri godine snima megapopularnu seriju "House M.D.".

Glumčevi prijatelji poznanici i prije su izjavljivali da je Laurie nesretan jer njegova porodica, supruga Jo Green i njihovih troje djece, žive u Londonu, te ih ponekad ne vidi mjesecima.

Pozorišna radnica Jo Green je bila ta koja je donijela ovu odluku jer nije mogla podnijeti razdvojenost, a ni činjenicu da joj je muž očito vrlo nesretan.

Ranije ove godine, Laurie se u medijima našalio i rekao da će možda tek za desetak godina razmisliti o konačnom preseljenju u SAD.

"Nikad nisam vjerovao da će serija doživjeti ovakav uspjeh. Prvu godinu snimanja živio sam u hotelu, čak ni kofere nisam raspakovao jer sam vjerovao da se ubrzo vraćam kući", rekao je Laurie za britanski Daily Mail.

Ovog ljeta filmski studio Fox ponudio je zvijezdi kultne BBC-jeve humoristične serije "Crna guja" ugovor vrijedan 10 miliona dolara, a u njemu su Hughu zagarantovane još tri godine u ulozi ekscentričnog, ali brilijantnog, Dr. Housea.

Američki mediji prenijeli su da se glumac već raspituje za najbolje privatne škole za svoju djecu, sina Billa (17) i kćerku Rebeccu (14), dok se najstariji sin, 19-godišnji Charlie već odlučio za prestižni univerzitet u New Yorku, Columbiju.