Spremite kokice
11

Donosimo listu dokumentaraca koji će vam savršeno ispuniti vrijeme u samoizolaciji

L. K.
S obzirom da je cijela svjetska populacija prisiljena boraviti u svojim domovima, kao i da će ova mjera biti na snazi još nekoliko sedmica - ovo je idealan momenat da se prepustite gledanju jednog od dokumentaraca sa ove liste.
Potresna dokumentarna serija "The Trials of Gabriel Fernandez" otkriva kako su osmogodišnjeg Gabriela Fernandeza sistematski zlostavljali majka i njen ljubavnik zbog njihove sumnje u to da dječak ima homoseksualne sklonosti.

Dokumentarna serija je premijerno prikazana 26. februara 2020. godine.

“Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez” prati sunovrat visokoprofilnog igrača američkog fudbala i propadanje ličnosti koja je uslijedila njegovim hapšenjem zbog optužbi za ubistvo. Aaron Hernandez je imao sve. Novac, moć i slavu je odlično podnosio, ali njegov mozak, nažalost, nije izdržao žestoke udarce.

Kriminalistički dokumentarac premijerno je prikazan 15. januara 2020. godine.

Jeste li već gledali “Don’t F*ck with Cats: Hunting an Internet Killer”, uzenimirujuću krimi priču o traganju za psihopatom koji ubija mačke?

Kroz tri epizode Netflix briše granice između fikcije i stvarnosti i stavlja nas u nesvakidašnje detektivsko putovanje internet bespućima i potragu za psihopatom koji monstruozno zlostavlja i ubija životinje.

"Pandemic" je Netflixova dokumentarna serija koja je izašla 22. januara, gotovo istovremeno s pojavom i potvrdom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o egistiranju COVID-19, koji je registrovan u Wuhanu.

Ova serija propituje (ne)spremnost čovječanstva na novu pandemiju i upoznaje nas s hrabrim naučnicima koji se bore s virusima i pokušavaju pronaći univerzalno cjepivo.

Osim toga, možete pregledati još nekoliko kvalitetnih Netflixovih naslova: "Amanda Knox", "Shirkers", "Knock Down the House", "American Factory" i "Our Planet".