|

Dominacija Britanaca na dodjeli nagrada Emmy

Dominacija Britanaca na dodjeli nagrada Emmy
0
F
FENA
23.11.2010. u 16:23
0
komentara
0

dijeljenja
Dominacija Britanaca na dodjeli nagrada Emmy Simon Cowell (Foto: AFP)
Britanske produkcije pobrale su najviše Emmy nagrada koje se dodjeljuju televizijskim programima van SAD-a.
Bob Hoskins je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji "The Street" u kojoj igra vlasnika paba, bivšeg alkoholičara, koji se suprotstavlja lokalnom gangsteru, dok je njegovoj zemljakinji Heleni Bonham Carter pripala nagrada za glavnu žensku ulogu za rolu u biografskom filmu o životu poznate autorice dječijih knjiga Inid Bleighton.

Među ostalim britanskim ostvarenjima nagrađenih na ovogodišnjoj, 38. dodjeli međunarodnih Emmyja su i animirana dječija serija "Shaun the Sheep" i film iz dva dijela "Small Island" koji govori o životu imigranata s Jamajke u Londonu za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata, prenosi AP.

Glavni događaj gala večeri, koja je održana u ponedjeljak navečer u velikoj dvorani hotela Hillton u New Yorku, bilo je uručenje počasnih nagrada dvojici producenata, Britancu Simonu Cowellu i Kanađaninu Lorneu Michaelsu.

Cowellu je nagrada dodijeljena u znak priznanja za unaprijeđenje muzičkih takmičarskih emisija i humanitarni rad, dok je Michaels nagrađen kao autor i producent popularnog tolk šoua "Saturday Night Live".

Od ostalih nagrađenih izdvajaju se izraelska komedija "Traffic Light" o prijateljstvu trojice tridesetogodišnjaka, portugalska TV-novela "My Love" koja prati život tri žene i argentinski satirični program "CQC" koji je osvojio svoj prvi Emmy iako je bio devet puta nominovan od 1999.

U dokumentarnoj kategoriji, nagradu su osvojili južnokorejski film "Mom and the Red Bean Cake", priča o samohranoj majci oboljeloj od raka koja izdržava svoju porodicu prodajom kolača koje sama mijesi i rumunsko ostvarenje "The World According to Ion B.", o beskućniku koji je postao jedan od vodećih savremenih umjetnika nakon što je njegove kolaže otkrio mladi vlasnik galerije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.