Zenica
0

Dolby Digital 3D projekcije od večeras u multipleksu Ekran

Sarajevo-x.com
Zenički multipleks "Ekran" od večeras će biti prvo kino u Federaciji koje ima mogućnost prikazivanja filmova u 3D Dolby digital sistemu, zahvaljujući opremi koja je u srijedu uvečer stigla u Zenicu i stručnim konsultantima iz inostranstva.

Multipleks "Ekran" je investirao oko stotinu hiljada eura u opremu i konsultante, koko bi se svrstao uz bok najmodernijih kino dvorana svijeta. 3D projekcije u multipleksu "Ekran" moći će se pratiti uz pomoć trajnih i izuzetno kvalitetnih Dolby 3D naočala koje će gledatelji dobijati na ulazu u dvoranu i vraćati osoblju multipleksa nakon završetka projekcije.

Investicija je finansirana isključivo vlastitim sredstvima "Ekrana", a cijene 3D projekcija u suštini se neće bitno razlikovati od uobičajenih, kakve je publika gledala "posljednjih stotinjak godina". U prostore "Ekrana" već su stigli i prvi hard-diskovi sa 3D filmovima, prva predprojekcija, za prijatelje Ekrana zakazana je za večeras u 20 sati, a prikazat će se animirani fim "Grozan ja", a nakon toga već u 22 sata građani Zenice će moći uživati u projekciji blokbastera "Resident Evil Afterlife 3D" sa Milom Jovovich u glavnoj ulozi.