Dokumentarac "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića bit će prikazan u UN-u u New Yorku

Klix.ba
8.2.2019. u 12:39
110
1
Dokumentarac "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića bit će prikazan u UN-u u New Yorku
110
Dokumentarac "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića bit će prikazan u UN-u u New Yorku Foto: Facebook
Dokumentarni film "U potrazi za snom" autora Mladena Mitrovića bit će svečano prikazan u utorak, 12. februara 2019. godine, u zgradi Ujedinjenih nacija u New Yorku na inicijativu stalne misije BiH pri UN-u, uz podršku stalne misije Republike Srbije i pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
Autobiografska dokumentarna odiseja snimana je više od pet godina na četiri kontinenta, u 12 država (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Rusija, Švedska, Tunis, Turska, Irak, Meksiko i SAD). Tragajući za junacima svog prvog igranog filma "Haustorče" iz 1987. godine, učenicima osnovne škole "Bratstvo i jedinstvo" iz Sarajeva, koje su ratna dešavanja raselila po cijelom svijetu, autor prelazi put dug skoro 50.000 kilometara.

"U potrazi za snom" je premijerno prikazan 2015. godine na Sarajevo film festivalu, gdje je osvojio nagradu publike, a četiri godine kasnije uz rekordnu gledanost se i dalje prikazuje širom svijeta vodeći gledaoce kroz nepregledne dubine potisnutih emocija.

Magično putovanje kroz svijet snova i sjećanja su relizirali Balkan Art Centar iz Sarajeva u saradnji s Fabrikom snova iz Beograda i Factumom iz Zagreba.

Film su podržali UNESCO, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Ministarsvo civilnih poslova BiH i Grad Sarajevo. Tokom realizacije, film je postao i dio projekta UN-a pod nazivom "Dijalog za budućnost".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: