|

Dokumentarac "The Black Power Mixtape" u Art kinu Kriterion

Dokumentarac "The Black Power Mixtape" u Art kinu Kriterion
2
Klix.ba
21.11.2012. u 08:36
1
komentara
2

dijeljenja
Dokumentarac "The Black Power Mixtape" u Art kinu Kriterion
U četvrtak, 22. novembra sa početkom u 20:20 sati je premijera filma "The Black Power Mixtape", koji je kompilacija dokumentarnog materijala o afro-američkoj zajednici u periodu od 1967. do 1975. godine – prikazi ljudi, društva i jedinstvenog stila života koji je inicirao promenu.
Priča je oslikana blistavim, impresivnim i snažnim filmskim scenama, koje su trideset godina bile zaboravljene u švedskim arhivama, rediteljsko je djelo Gorana Olssona, mladog švedskog umjetnika.

Riječ je o prilozima koji govore o položaju Afroamerikanaca i o borbi Crnih pantera za njihova prava. Film uspješno ocrtava taj period historije obilježen međurasnim tenzijama, ali govori i kako se sve to reflektovalo na odnose Švedske i Amerike.

Film će biti na repertoaru od 22. – 27. novembra u terminu od 20:20 sati, a cijena ulaznice iznosi 5 KM i 4 KM.Od 18 sati na repertoaru će biti film "Ako mi se fućka, fućkam". U pitanju je rumunska drama o mladiću koji treba izaći iz popravnog doma, a onda se događaju stvari zbog kojih će izgubiti kontrolu. Cijena ulaznice iznosi 4 KM i 3 KM.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...