Film o bh. alpinisti
78

Dokumentarac "Svako ima svoj Everest" večeras u programu Al Jazeere Balkans

L. R.
"Svako ima svoj Everest"
"Svako ima svoj Everest"
Dokumentarni film "Svako ima svoj Everest" bit će prikazan večeras u programu Al Jazzere Balkans s početkom u 19:05 sati.

Dokumentarac prati priču o usponu bh. alpiniste Tomislava Cvitanušića na Mount Everest i njegovom ostvarenju sna.

Film "Svako ima svoj Everest" Tomislava Cvitanušića i Midhata Mujkića imao je svjetsku premijeru u okviru selekcije AJB Prikazuje na šestom Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, a izazvao je veliko interesovanje publike te dva puta napunio dvoranu Bosanskog kulturnog centra.

Priču o usponu bh. alpiniste Tomislava Cvitanušića na Mount Everest i ostvarenju sna možete pogledati u večeras u 19:05 sati, a repriza je u 23:05 sati.

San svakog alpiniste je popeti se na najvišu planinu na Zemlji - krov svijeta Mount Everest. Da bismo to uradili, moramo biti "dobri učenici". Ako ste iz Sarajeva, logično je da se prvo popnete na vrh Trebevića. Nakon uspona na najviše vrhove Evrope, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike logičan je bio pokušaj osvajanja krova svijeta.

Bosanskohercegovački alpinista Tomislav Cvitanušić popeo se na Mount Everest 17. maja 2023. godine, a o fenomenu dosezanja vrhova i usponu u filmu govore njegovi prijatelji i kolege, koji dijele strast za alpinizmom i visokim planinama.