U 20:30 u ljetnom kinu
509

Dokumentarac "Dream Team Babe" večeras u okviru AJB DOC Festivala u Konjicu

N. O.
U okviru AJB DOC Film Festivala u Konjicu večeras će biti prikazan dokumentarac "Dream Team Babe" rediteljice Lejle Zvizdić, sa početkom u 20:30 sati u Ljetnom kinu NU Konjic.

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Centrom za kulturu "Narodni univerzitet Konjic“ i ove godine od 16. do 25. augusta 2021. gostuje u Konjicu u okviru manifestacije "Konjičko kulturno ljeto 2021".

U okviru festivala bit će prikazana četiri filma odabrana iz festivalskog programa 2020. godine, a jedan od njih je i "Dream Team Babe" koji govori o penzionerkama iz Ljubuškog koje oduševljavaju svojom energijom i muzičkim nastupima.

Dokumentarni film govori o najstarijem ženskom bendu u Bosni i Hercegovini i šire. Bend ima šest članica. Riječ je o bakama koje zajedno imaju 450 godina. Sve su udovice, osim jedne.

Privlače publiku nevjerovatnom energijom, radošću i veseljem. Izvode i čuvaju od zaborava tradicionalne narodne pjesme, među kojima su ganga i bećarac. Osim toga, pišu zanimljive i duhovite stihove o aktuelnim dešavanjima u društvu.