Premijera 2. maja
0

Dokumentarac "Being Serena" otkriva zanimljive detalje iz života teniske ikone

Klix.ba
Televizijska mreža HBO objavila je trailer za predstojeći film o životu legendarne teniserke Serene Williams. Dokumentarac pod nazivom "Being Serena" otkrit će zanimljive detalje iz privatnog života teniske ikone.

"Being Serena" će biti premijerno prikazan 2. maja na HBO-u. Teniserka će u filmu govoriti o svojoj dugogodišnjoj karijeri, braku s Alexisom Ohanianom, kćerkici Alexis Junior te brojnim problemima koje je proživjela u prvih nekoliko mjeseci majčinstva.

Teniserka je imala veoma težak porod prilikom kojeg je srce bebe usporavalo. Nakon poroda, morala je ići na još nekoliko operacija zbog plućne embolije, pucanja carskog reza i hematoma u stomaku. Međutim, i pored svih problema, Serenu ništa nije spriječilo da se vrati mjestu kojem je oduvijek pripada, teniskom igralištu.

Serena se takmičarskom tenisu vratila samo pet mjeseci nakon poroda, a njenom prvom meču prisustvovala je i malena Alexis. Kako kaže teniserka, ne treba joj veća motivacija od toga da je kćerka upamti kao veliku igračicu.

Dokumentarni film o Sereni zajedno su producirali HBO Sports i IMG Original Content grupa.