Film/TV
49

Dojmovi nakon premijere: Kako su Sarajlije komentarisale novog Jamesa Bonda

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Večeras je u sarajevskom kinu Cinema City održana svjetska premijera novog, dugoočekivanog filma "Spectre", 24. nastavka kultne franšize o Jamesu Bondu.

Nakon projekcije filma, održan je koktel prijem za zvanice i posjetitelje Cinema Cityja, a ovu smo priliku iskoristili da gledaoce upitamo za reakcije i dojmove o novom Jamesu Bondu, te da li je film "Spectre" ispunio njihova očekivanja.

U nastavku pročitajte samo neke od komentara:

"Film nije ispunio moja očekivanja, mislio sam da će biti puno bolji. Nisam zadovoljan radnjom, sve se nekako vrti ukrug i ukoliko neko nije gledao prijašnje nastavke, mislim da ne može na pravi način povezati neke stvari", kazao nam je Berin.

"Film je bio zabavan, to je sve što sam očekivala od njega i ispunio je moja očekivanja. Mojoj prijateljici je bio dosadan, no ima različitih mišljenja...", kazala nam je Dženana.

"Iskreno, vidjela sam Jamesa Bonda i u boljem izdanju. Što se tiče filma, Daniel Craig je odgovorio svom pozivu Jamesa Bonda. Jedina zamjerka je što je film predug za onako malo akcije na koju smo inače navikli u prethodnim filmovima o Jamesu Bondu", kazala nam je Ines.

"Ovo je prvi Bond kojeg sam gledao, dobar je, to je valjda u pravom Bond stilu", kazao nam je kroz smijeh Denis.

"Film je standardan, uvijek isto... Očekivao sam malo promjene", kazao nam je Jerko.

"Pratio sam sve James Bond filmove od početka, ali ovo je sjajno, čak mi je bolji od filma Skyfall", kazao nam je Adi.

Podsjećamo, "Spectre" je dvadeset i četvrta po redu filmska akciona avantura o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, Jamesu Bondu.

Najnoviji nastavak režirao je Sam Mendes, a glavne uloge u filmu tumače Daniel Craig, koji po četvrti put igra neprikosnovenog agenta 007, te Christoph Waltz i Monica Bellucci.

I iako akcioni spektakl "Spectre" i 24. avantura najdugovječnije filmske franšize u historiji kinematografije nije ni krenuo u kino distribuciju u većini zemalja svijeta, već obara rekorde. U gotovo svakoj državi u kojoj je prošle sedmice započeo s kino distribucijom, James Bond se nametnuo ne samo kao filmski događaj godine, već i kao apsolutni rekorder kada je zarada na kino blagajnama u pitanju.

Film kreće u veliku kino distribuciju i širom Bosne i Hercegovine, a uskoro će ga moći gledati publika u čak 80 bh. gradova.