Los Angeles
0

Dodijeljene televizijske nagrade Emmy

FENA
Foto: AP
Foto: AP
TV serija "Momci s Madisona" osvojila je tri nagrade Emmy, uključujući i nagradu za najbolju dramsku seriju, a "Televizijska posla" pet nagrada, među kojima i za najbolju humorističku seriju, na 61. dodjeli televizijskih nagrada Emmy, održanoj u nedjelju navečer u Los Angelesu.

"Momci s Madisona", serija AMC-a o menadžerima marketinške agencije na Manhattanu iz ranih 1960-ih godina, koja je i prošle godine nagrađena za najbolju dramu, imala je ukupno 16 nominacija, neke i u istoj kategoriji, primjerice četiri od pet za najbolji scenarij epizode.

NBC-ev hit "Televizijska posla" nagrađen je kao najbolja humoristička serija, a Alec Baldwin je za ulogu u "Televizijskim poslima" nagrađen Emmyem kao najbolji glumac u humorističkim serijama.

Iako favorit, zvijezda "Televizijskih posla" Tina Fey, ostala je bez Emmya za glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji, koja je pripala australskoj glumici Toni Collette za ulogu kućanice s višestrukim identitetom u seriji "Tarin svijet".

Tina Fey nagrađena je Emmyem kao gost "Saturdy Night Live-a" za imitiranje republikanske potpredsjedničke kandidatkinje Sarah Palin.

Glenn Close osvojila je Emmya u kategoriji dramske serije za ulogu u "Damages".

Bryan Cranston iz AMC-eve serije "Breaking Bad", osvojio je drugog Emmya uzastopce kao najbolji glumac u dramskoj seriji.

"The Daily Show" Jona Stewarta, s kabelske TV Comedy Central, nagrađen je s dva Emmya, za najbolji scenarij varijetea, muzičke ili humorističke serije, te kao najbolji 'show' u toj kategoriji.

"The Amazing Race" nastavio je dominaciju kao najbolji natjecateljski "reality show", osvojivši Emmy sedmu godinu zaredom.

Jon Cryer, iz serije "Dva i pol muškarca", nagrađen je za najbolju sporednu ulogu u komediji.

Kristin Chenoweth osvojila je Emmy kao najbolja sporedna glumica u humorističkoj seriji ili 'showu' za "Pushing Daisies", koja se više ne emitira.

Zahvaljujući se na nagradi, rekla je da je nezaposlena te da bi rado igrala u "Momcima s Madisona" ili "Televizijskim poslovima".

PBS-ova serija "Little Dorrit" nagrađene ja kao najbolja miniserija, te za scenarij i režiju u kategoriji miniserija i TV filmova.

TV film "Grey Gardens" osvojio je ukupno pet Emmya.

Voditelj Neil Patrick Harris dobio je niz komplimenata od dobitnika nagrada za uspješno vođenje dodjele Emmya, na čijem je početku otpjevao prigodni napjev "Ne dirajte daljinski!", te nabrajajući neke konkurentske TV programe zamolio gledatelje da ih pogledaju "kasnije".