{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Dodijeljene nagrade partnera SFF-a: "Potpisao sam peticiju" kandidat za Evropsku filmsku nagradu

Klix.ba
16.8.2018. u 15:09
302
1
Dodijeljene nagrade partnera SFF-a: "Potpisao sam peticiju" kandidat za Evropsku filmsku nagradu
302
Sedmog dana 24. Sarajevo Film Festivala dodijeljene su nagrade partnera festivala, a nominaciju za sarajevskog kandidata za Evropsku filmsku nagradu 2018. osvojio je film "Potpisao sam peticiju" Mahdija Fleifela.
Pobjednik u ovoj kategoriji ulazi u konkurenciju za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) za najbolji kratki film.

Nagradu Ivica Matić osvojili su Alen Drljević i Damir Ibrahimović za film "Muškarci ne plaču", dok je nagrada za ukupan doprinos bosanskohercegovačkom filmu (za umjetnike i saradnike) dodijeljena Draganu Ressneru i Nidžari Mehić.

Najbolji film studentskog programa je "Majkino zlato" u režiji Irfana Avdića. Specijalna nagrada žirija dodijeljena je filmu "The confidence-man" Kourosa Alaghbanda, dok je specijalno priznanje žirija pripalo "Autorefleksiji u tri epizode" Sare Ristić.

Kisakes short film nagradu osvojio je film "Precious" Irfana Avdića.

Cineuropa i Cicae nagrade dobio je film "Ljubav 1. Pas" u režiji Florin Serban. Best patch & pitch award (talents Sarajevo pack & pitch) pripala je filmovima "The land within me" Thanosa Psichogiosa i "Remember" Fisnika Maxhunija.

Midpoint nagrade dobio je Milan Stojanović (Turbo), Art Department Masterclass nagradu osvojio je "Transit", a HBO Europe nagradu "Sleepover".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: