Film/TV
9

Dodijeljene MTV Movie Awards, pobjednik večeri film "Catching Fire"

Klix.ba
Josh Hutcherson i Johnny Depp (Foto: AFP)
Los Angeles je sinoć bio centar zabave i glamura. Dodijeljene su MTV Movie nagrade, a najbolje je birala publika. Pobjednik večeri bio je film "The Hunger Games: Catching Fire", koji je odnio najveću nagradu - film godine.

Zvijezda filma, Josh Hutcherson, iskoristio je vrijeme tokom preuzimanja nagrade da se zahvali Philipu Seymouru Hoffmanu koji je u franšizi glumio Plutarcha Heavensbeeja, a preminuo je 2. februara ove godine.

"Znam da bi Philip mislio da je zaista super da je ovdje. Mislimo na njega svaki dan na setovima", rekao je Hutcherson koji je osvojio i nagradu za najbolju mušku u logu u istom filmu.

Jared Leto je nastavio osvajati nagrade za film "Dallas Buyers Club", a ovaj put je nagrađen za najbolju transformaciju na platnu. Kao i mnogi drugi glumci i režiseri i on je došao u vrijeme muzičkog festivala Coachella.

"Da li se neko vraća na Coachellau? Ja se zaista moram vratiti", našalio se na bini.

Jonah Hill je prema glasovima publike najbolji komičar u filmu "Wolf of Wall Street".

"Gledao sam dodjele ovih nagrada kući s mojim najboljim prijateljima", rekao je Hill dodirujući zlatne kokice.

A Mila Kunis osvojila je sve svojim šarmom i malim trudničkim stomakom, pa i publiku koja joj je dala nagradu za ulogu Wicked Witch u filmu "Oz: The Great and Powerful". Bila je jedina žena među nominiranim.

Nagrada za najboljeg muškarca bez majice otišla je u ruke Zacu Efronu koji je pokušao preuzeti nagradu potpuno odjeven, no domaćica večeri Rita Ora pocijepala mu je košulju kako bi publici pokazala njegov "six-pack".

Najstrasniji poljubac imao je Will Poulter i to s dvije dame - Jennifer Aniston i Emmom Roberts.

"Zabavljati se s dvije žene istovremeno je zaista teško", kazao je Poulter.

Za razliku od njih, Orlando Bloom i Evangeline Lilly bili su par koji je imao najbolju tuču u "The Hobbit: The Desolation of Smaug" protiv orka, a Bloom se na bini zahvalio stvarnim Orcima - muškarcima i ženama koji su bili "unutar svakog znojnog i prljavog lateks odijela".

MTV Pionir nagradu dobio je Channing Tatum, a Mark Wahlberg dobio je MTV Generation Award.

Rihanna i Eminem su bili zaduženi za zagrijavanje atmosfere tokom dvosatnog showa. Izveli su pjesmu "Monster".