Film/TV
0

"Djevojka imena Feriha" premijerno na OBN televiziji

OBN televizija predstavlja Ferihu. Ona je prelijepa, fatalna, uspješna i lažna. "Djevojka imena Feriha" – očaravajuća bajka koja će svakog taknuti u srce.

Feriha je kćerka domara i čistačice u luksuznoj zgradi. Kad dobije stipendiju za fakultet, pretvara se da je nešto što nije. Uskoro započinje vezu s najpopularnijim i bogatim mladićem Emirom. Feriha je za njega žena iz bajke: lijepa, poštena, pametna i bogata. Međutim Emir nije svjestan da je njegova Feriha iz bajke ustvari potpuno lažna.

Glavna junakinja serije je Hazal Kaya, koja je svoju prvu ulogu ostvarila kao Feriha. Nagla popularnost ovoj džepnoj Veneri porasla je upravo zbog siromašne djevojke koja se pretvara da je bogatašica. Serija je imala veliku glednost u Turskoj, koja je zauzela visoko mjesto na tabeli najgledanijih serija današnjice.

Njenu majku tumači nova sultanija Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog" i jedna od najboljih glumica Turske Vahide Gordum.

Ferihinu najveću ljubav utjelovio je najbolji model Turske 2010. godine, student fakulteta šumarstva, neodoljivi Cagatay Ulusoy.

Koliko će trajati lažna bajka koju je stvorila Feriha i da li će se otkriti prava istina pogledajte u novim nastavcima serije "Djevojka imena Feriha“ od ponedjeljka do petka u terminu od 20:00 sati na OBN televiziji, a prva epizoda bit će emitirana u ponedjeljak 07. oktobra.