{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječji festival od 11. do 17. juna

N
NINA
12.5.2004. u 18:31
0
0
Dječji festival od 11. do 17. juna
0
Dječji festival od 11. do 17. juna
Udruženje građana "Ured za međunarodnu kulturnu suradnju" Viakult Office organizira prvi dječji festival koji će se održati u Sarajevu od 11. do 17. juna.
Namjera organizatora je da djeci omogući uspostavljanje međusobnog pomirenja, njegovanje povjerenja i jačanje mira na cijelom prostoru BiH, a to je moguće postići kroz edukaciju, rad, zabavu i druženje djece iz oba entiteta.

Glavni događaj festivala bit će svakodnevna projekcija dječjih filmova. Osim toga, bit će organizirane radionice koje će se baviti promoviranjem ljudskih prava i zaštite djece, borbi protiv droge i zaštitom od mina.

U realizaciju festivala uključili su se i SFOR, OESS, EUPM, Ambasada Velike Britanije, Goethe institut, Grad Sarajevo, SOS Kinderdorf te organizacija "Mladi protiv side".

Na sedmodnevnoj manifestaciji prisustvovat će oko 20.000 djece iz svih krajeva BiH, a njihov svakodnevni prevoz u Sarajevo bit će osiguran autobusima SFOR-a, kao i specijalnim vozom.

"Festival će početi plaćenom projekcijom velikog filmskog hita 'Harry Potter i zatvorenik Azkabana', a nastavit će se animiranim i igranim filmovima za sve dječje uzraste», istaknula je Susanne Prahl-Landžo, direktorica Dječjeg festivala.

Premijera filma 'Harry Potter i zatvorenik Azkabana' bit će održana u sklopu Blockbustera 2004.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: