Film/TV
0

"Disturbia" već drugi vikend za redom na prvom mjestu box-officea

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Disturbia"
Scena iz filma "Disturbia"
Lice Hannibala Lectera nije bilo dovoljno da pobjedi glumca Shia LaBeoufa u borbi za prvo mjesto box-officea između trilera sa ubistvima. Film "Disturbia", sa LaBeoufom u ulozi tinejdžera koji sumnja da mu je susjed ubica, osvojio je 13,5 miliona dolara i time zadržao prvo mjesto box-officea već drugi vikend zaredom.

Film "Fracture", sa Anthonyjem Hopkinsom – koji je u tri filma glumio serijskog ubicu Lectera – je debitirao na drugom mjestu sa osvojenih 11,2 miliona dolara. Hopkins igra lukavog optuženika koji odgovara za ubistvo svoje nevjerne žene, a Ryan Gosling u ovom filmu igra tužioca.

Komedija o umjetničkom klizanju "Blades of Glory", sa Willom Ferrellom i Jonom Hederom, je zauzela treće mjesto sa osvojenih 7,8 miliona, tako da je u četvrtom vikendu prikazivanja ovaj film premašio brojku od zarađenih 100 miliona dolara.

Horor "Vacancy", sa Kate Beckinsale i Lukeom Wilsonom u ulozi para predodređenog za grozno ubistvo u stravičnom hotelu, predvodi niz novih naslova na box-officeu sa četvrtim mjestom i zaradom od 7,6 miliona.

Policijska komedija "Hot Fuzz" je imala dobar uspjeh sa osvojenim šestim mjestom i 5,8 miliona zarade, s obzirom na činjenicu da je prikazan u tri puta manje kina nego filmovi "Fracture" i "Vacancy".

"Hot Fuzz" je napravio tim koji stoji iza filma "Shaun of the Dead", odnosno redatelj Edgar Wright i koscenarista i zvijezda filma Simon Pegg, koji igra londonskog policajca koji je premješten u mali britanski grad, gdje se suočava sa nizom užasnih ubistava.

Drama "In the Land of Women" je otvorena na osmom mjestu sa zaradom od 4,9 miliona dolara. U filmu, Adam Brody glumi pisca slomljenog srca koji se seli da živi sa bakom i započinje odnos sa susjedom (Meg Ryan) i njenom kćerkom tinejdžerkom.

Film "Disturbia" je podigao svoju 10-dnevnu zaradu na 40,7 miliona dolara, što je skoro dvostruko od sume koja je bila potrebna za snimanje filma. Film predstavlja veliki uspjeh za 20-godišnjeg LaBeoufa, koji se proslavio sa serijom "Even Stevens" na TV Disney kanalu.

Top 10 box-officea:

  1. "Disturbia"
  2. "Fracture"
  3. "Blades of Glory"
  4. "Vacancy"
  5. "Meet the Robinsons"
  6. "Hot Fuzz"
  7. "Are We Done Yet?"
  1. "In the Land of Women"
  2. "Perfect Stranger"
  3. "Wild Hogs"