Film/TV
0

"Disturbia" osvojila box-office treći vikend zaredom

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Triler "Disturbia" već treću sedmicu u SAD-u osvaja prvo mjesto box-officea. "Disturbia" je ovog vikenda nadmašila nekoliko premijerno prikazanih filmova.

Filmska industrija je izgleda "na čekanju" ovog vikenda, odnosno u iščekivanju velikog ljetnog vikenda "Spider-Man 3", koji treba biti premijerno prikazan u toku ove sedmice. Prvih 12 filmova box-officea je ukupno zaradilo 62,9 miliona dolara, što je za 30 posto manje u odnosu na isti vikend prošle godine.

Film "Disturbia", sa LaBeoufom u ulozi tinejdžera koji sumnja da mu je susjed ubica, osvojio je 52,2 miliona dolara i time zadržao prvo mjesto box-officea već treći vikend zaredom.

Disneyev triler "The Invisible" imao je najbolji vikend od svih debitantskih filmova box-officea. On je sa zaradom od 7,6 miliona dolara osvojio drugo mjesto. Film se bavi tinejdžerom koji pokušava da riješi vlastito ubistvo, dok je zarobljen u prostoru između života i smrti.

Paramountov film "Next", u kojem Nicolas Cage igra čovjeka čiju vidovitost koriste federalni agenti da bi zaustavili teroristički nuklearni napad, našao se na trećem mjestu box-officea sa zaradom od 7,2 miliona dolara.

Lionsgateov film "The Condemned", gdje se hrvač Stone Cold kojeg glumi Steve Austin nalazi u ulozi jednog od 10 zatvorenika osuđenih na smrt koji su spušteni na ostrvo da se bore do smrti u jednom Internet reality-showu. Ovaj film se u svom prvom vikendu prikazivanja našao na devetom mjestu sa zaradom od 4 miliona dolara.

U narednom periodu se očekuje otvaranje najvećih filmskih hitova poput filma "Spider-Man 3", koji se u SAD premijerno prikazuje u petak, zatim animiranog filma "Shrek the Third" i posljednjeg dijela trilogije "Pirates of the Caribbean: At World's End".

Top 10 box-officea:

  1. "Disturbia"
  2. "The Invisible"
  3. "Next"
  4. "Fracture"
  5. "Blades of Glory"
  6. "Meet the Robinsons"
  7. "Hot Fuzz"
  8. "Vacancy"
  9. "The Condemned"
  10. "Are We Done Yet?"