Film/TV
0

Disneyeva "Mala sirena" neprimjerena za djecu

FENA
Utorak bi u SAD-u trebao biti veliki dan za fanove "Disneyevog" animiranog filma "Mala sirena", s obzirom da će tada u distribuciju biti pušteno novo, raskošno dvostruko DVD-izdanje filma koji je daleke 1989. godine zaradio na stotine milijuna dolara i preporodio taj ugledni holivudski studio.

Međutim, kao i mnogi "Disneyevi" animirani klasici, i "Mala sirena" je postala predmetom pažnje dušobrižnika i teoretičara zavjere koji tvrde da se pod krinkom naizgled bezazlene zabave za malu djecu kriju daleko opasniji sadržaji, uključujući i one najmanje primjerene najmlađem uzrastu.

U slučaju "Male sirene" je jedan takav detalj pronađen u prizoru vjenčanja, prilikom kojeg biskup koji vodi ceremoniju navodno zorno prikazuje svoje seksualno uzbuđenje.

"Disney" je tako postao predmetom optužbi da na "mala vrata" pokušava zatrovati dječicu eksplicitnim seksualnim prizorima. "Disney" se godinama branio kako nije riječ o nikakvoj neprimjerenoj fiziološkoj reakciji, nego o klecavim koljenima biskupa.

Međutim, kada je došlo vrijeme za DVD-izdanje "Male sirene", studio je odlučio igrati "na sigurno" i digitalnim retuširanjem izbjeći svake nedoumice.