Hotel u Orlandu
27

Disney želi izgraditi Westworld za ljubitelje Star Warsa

Klix.ba
Foto: Disney
Foto: Disney
Disney je objavio da želi izgraditi hotel u Orlandu za ljubitelje Star Warsa, po uzoru na Westworld iz daleke galaksije.

Predsjednik Walt Disney Parks i Resorts Bob Chapek najavio je to ovog vikenda na D23 Expo, a hotel bi prema planovima trebao da se gradi tokom 2019. godine.

Kako je to najavljeno, hotel će do u detalje biti dizajniran po uzoru na Westworld, od predvorja, lifta, soba, a svi zaposleni će biti u Star Wars kostimima, kao i gosti.

Hotel će jedino imati lažne prozore sa pogledom na svemir, a Chapek je istakao da će "svaki prozor imati pogled na svemir".

Možda najintersantnija od svih je najava da će svaki gost koji ostaje u hotelu odmah ući u svoju "priču" i preduzeti "tajne misije". Gosti bi mogli imati interaktivna iskustva kao dio priče o priči.

"Pozvat ćemo vas da živite svojoj predanoj, višednevnoj avanturi, u galaksiji - daleko, daleko", objasnio je Bob Chapek.

Tokom svog boravka, gosti bi bili glavni likovi oko njih bi se odvijao niz priča i interakcija, omogućavajući im uživanje u potpuno izmišljenom svijetu.