Nastavlja raditi
4

Disney vratio osramoćenog režisera Jamesa Gunna u projekt "Guardians of the Galaxy 3"

Klix.ba
James Gunn (Foto: EPA-EFE)
James Gunn (Foto: EPA-EFE)
Disney je odlučio vratiti na posao, odnosno na projekt filma "Guardians of the Galaxy 3", osramoćenog režisera Jamesa Gunna nešto manje od godinu dana nakon što je napustio kompaniju zbog određenih tvitova na Twitteru.

Navodeći Gunnovo javno izvinjenje i podršku glumaca koji su radili s njim na franšizi, šef Walt Disney Studiosa Allan Horn je vratio posao Gunnu nakon što je optužen u julu tako da će on raditi na trećem dijelu franšize vrijedne 1,6 milijardi dolara.

Gunn je izbačen iz Marvelove franšize nakon brojnih tvitova koji su sadržavali komentare o pedofiliji, silovanju, masturbaciji i drugim sličnim temama. Njegovi komentari su privukli pažnju zvaničnika Disneyja, a iako je Gunn nazvao komentare "šokantnim šalama", oni su pokazatelj njegove nezdrave fascinacije seksualnim činovima koji uključuju djecu.

Gunn se obratio javnosti te je istakao da je neizmjerno zahvalan što je dobio drugu priliku. Otkako je napustio Disney, potpisao je ugovor za režiranje filma "Suicide Squad 2" koji predstavlja visokobudžetnu adaptaciju s tripa. Taj ugovor je potpisao za rivale DC i Warner Bros, no njegov potez i ponašanje nisu odbili Disneyevu ekipu koja je zahtjevala njegov povratak.