Nakon kritika
3

Disney najavio da će usporiti s produkcijom Star Wars filmova

Klix.ba
Nakon mjeseci glasina i špekulacija vlasnik Disneya Bob Iger potvrdio je da će njegova produkcija usporiti s proizvodnjom "Star Wars" filmova.

U razgovoru za Hollywood Reporter Iger je priznao kako je napravio grešku zbog toga što je njegova producentska kuća prebrzo objavljivala nove nastavke prethodno navedene filmske franšize.

Intervju je uslijedio neposredno nakon što je Bob Iger proglašen najutjecajnijom osobom u svijetu industrije zabave.

"Možete očekivati blago usporavanje. moramo biti pažljiviji kada je u pitanju količina i vremenski interval objavljivanja filmova", kazao je Iger.

Disneyu su upućene ozbiljne kritike nakon razočaravajućeg prijema filma „Solo: Star Wars Story“ kod publike širom svijeta.

Također, ovaj nastavak imao je burnu produkcijsku historiju zbog toga što je tokom snimanja režisere Phila Lorda i Christophera Millera zamijenio Ron Howard. Film je premijerno prikazan u maju 2018. godine, samo šest mjeseci nakon predstavljanja nastavka "Star Wars: The Last Jedi".

Bitno je naglasiti da je nastavak "Solo" jedan od rijetkih "Star Wars" nastavaka koji bi Disneyu mogao donijeti finansijske gubitke, a pretpostavlja se da je glavni uzrok ovakvog stanja zasićenje publike.