Film/TV
0

Direktor BBC-a: "Vratit ćemo povjerenje"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dnevnik The Guardian u petak znatan prostor posvećuje krizi u kojoj se ove godine našla britanska televizija nakon niza skandala koji su poljuljali povjerenje gledalaca. Skandali se uglavnom tiču neregularnosti pri nagradnim igrama te dokumentarca o kraljici Elizabeti.

Očekuje se da će to biti jedna od glavnih tema na televizijskom festivalu koji se tokom vikenda održava u Edinburghu u Škotskoj.

Skandali kojih je bilo i na javnom servisu BBC-u, i na komercijalnim stanicama većinom su se ticali neregularnosti pri organizaciji nagradnih igara. BBC je bio primoran da se izvini i zbog neprofesionalne montaže dokumentarca o kraljici Elizabeti.

List Guardian, najavljujući televizijski festival, donosi i autorski članak generalnog direktora BBC-a Marca Thompsona, koji kaže da će za sve koji u toj kući rade na proizvodnji programa biti organizirani posebni kursevi na kojima će se govoriti o pitanju povjerenja.

"Neki ljudi misle da su takvi kursevi pretjerivanje jer je ozbiljnih problema bilo u veoma malo emisija BBC-a. Ja ne mislim da je to pretjerivanje. Povjerenje u BBC je narušeno i mi ćemo ga povratiti", poručuje u Guardianu generalni direktor BBC-a Marc Thompson.