Film/TV
0

'Dickie Roberts' preuzeo vrh Box Officea

Klix.ba
David Spade u svom novom filmu
David Spade u svom novom filmu
Nova komedija Davida Spadea, "Dickie Roberts: Former Child Star" iako je inkasirala svega 6,6 miliona dolara uspjela je dospjeti na prvo mjesto Box Officea.

Filmu 'Dickie Roberts' slabom zaradom pridružili su se i ostali filmovi na vrhu liste. Oni su ovog vikenda zajedno zaradili svega 67 miliona dolara. Lošiji dani za Box Office desili su se jedino prije dvije godine, nakon terorističkih napada od 11. septembra, kada je zarada top filmova iznosila svega 59,5 miliona.

Alyssa Milano u filmu 'Dickie Roberts: Former Child Star'
Na drugo mjesto sa zaradom od 6,5 miliona ovog vikenda pao je prošlosedmični šampion "Jeeper Creepers 2", a na trećem ga prate Pirati sa Kariba sa zaradom od 5,2 miliona dolara.

Četvrto mjesto Box Officea pripalo je filmu "Freaky Friday" (5 miliona), na petom je "S.W.A.T." (4,5 miliona), na šestom je film "The Order" (4,4 miliona).

Kevin Costnerov "Open Range" (4,2) pao sa pete na sedmu poziciju. Posljednja tri mjesta u top 10 Box Officea pripala su filmovima "Seabiscuit" (3,7), "Freddy vs. Jason" (3,2) i "Uptown Girls" (2,4).