Film/TV
0

Detalji najnovije Pixarove animirane priče

Klix.ba
Scena iz filma
Scena iz filma
<i>Finding Nemo</i>, najnovije remek djelo majstora kompjuterske animacije, čija je priča bila pod strogom tajnom, je napokon otkrivena.

Finding Nemo, ili, po našem slobodnom prevodu U potrazi za Nemom, posljednji kompjuterski animirani film genijalaca u Pixaru, treba doći u kina 30. maja. Film je napisao i režiriao Oscarovac Andrew Stanton (Toy Story, Toy Story 2, Monsters Inc.).

Priča prati avanture dvije ribe - oca i njegovog sina Nemu - koji budu razdvojeni negdje u morima Australije. Nije puno više bilo poznato o priči, sve dosad... Disneyev obožavatelj i media-guru Jim Hill je postavio detaljan pregled filma na svojoj webstranici - mi vam nudimo dio.

Hill naime otkriva da film počinje traumatičnim podmorskim napadom. Coral i Marlin, dvoje sretno oženjenih ribica, paze svoja jajašca kada se gladna barakuda odjednom pojavljuje. U smrtonosnom napadu, Coral i skoro sva jaja bivaju izgubljena. Marlin, sa svojim jedinim preživjelim potomkom, Nemom, ostaje sam u moru. Kako Nemo odrasta, Marlin postaje paranoidan otac i boji se da bi defektna peraja njegovog sina mogla biti kobna za njega, te da ne bi bio dobar plivač. Nemu, kako se može i očekivati, počinje živcirati ponašanja svog oca. Kada on i njegovi školski drugari (imaju škole pod morem?) idu na jedan potencijalno opasan izlet, Marlin paniči i osramoti svog sina pred njegovim razredom. Mlada ribica je toliko potučena ponašanjem svog oca da pokušava pokazati svojim prijateljima kako je on hrabar plivajući u duboke vode i prateći brod u blizini. Sve biva divno i krasno dok ronilac ne skoči iza njega i uhvati ga u mrežicu. Marlin zatim juri za brodom na kojem je njegov sin, ali ne može ga uhvatiti.

Ostatak filmske priče je podjeljen na dva dijela. Jedan prati Marlinove avanture u potrazi za svojim sinom, dok druga bilježi Nemine zgode unutar akvarija jednog sidnejskog zubara.

Za ostatak detalja, možete otići na Jim Hill Media stranicu, a trailer ovog, po svemu sudeći velikog hita predstojećeg ljeta, možete pogledati ovdje.