{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Detalji najnovije Pixarove animirane priče

Klix.ba
11.4.2003. u 02:49
0
0
Detalji najnovije Pixarove animirane priče
0
Detalji najnovije Pixarove animirane priče
Scena iz filma
Finding Nemo, najnovije remek djelo majstora kompjuterske animacije, čija je priča bila pod strogom tajnom, je napokon otkrivena.
Finding Nemo, ili, po našem slobodnom prevodu U potrazi za Nemom, posljednji kompjuterski animirani film genijalaca u Pixaru, treba doći u kina 30. maja. Film je napisao i režiriao Oscarovac Andrew Stanton (Toy Story, Toy Story 2, Monsters Inc.).

Priča prati avanture dvije ribe - oca i njegovog sina Nemu - koji budu razdvojeni negdje u morima Australije. Nije puno više bilo poznato o priči, sve dosad... Disneyev obožavatelj i media-guru Jim Hill je postavio detaljan pregled filma na svojoj webstranici - mi vam nudimo dio.

Hill naime otkriva da film počinje traumatičnim podmorskim napadom. Coral i Marlin, dvoje sretno oženjenih ribica, paze svoja jajašca kada se gladna barakuda odjednom pojavljuje. U smrtonosnom napadu, Coral i skoro sva jaja bivaju izgubljena. Marlin, sa svojim jedinim preživjelim potomkom, Nemom, ostaje sam u moru. Kako Nemo odrasta, Marlin postaje paranoidan otac i boji se da bi defektna peraja njegovog sina mogla biti kobna za njega, te da ne bi bio dobar plivač. Nemu, kako se može i očekivati, počinje živcirati ponašanja svog oca. Kada on i njegovi školski drugari (imaju škole pod morem?) idu na jedan potencijalno opasan izlet, Marlin paniči i osramoti svog sina pred njegovim razredom. Mlada ribica je toliko potučena ponašanjem svog oca da pokušava pokazati svojim prijateljima kako je on hrabar plivajući u duboke vode i prateći brod u blizini. Sve biva divno i krasno dok ronilac ne skoči iza njega i uhvati ga u mrežicu. Marlin zatim juri za brodom na kojem je njegov sin, ali ne može ga uhvatiti.

Ostatak filmske priče je podjeljen na dva dijela. Jedan prati Marlinove avanture u potrazi za svojim sinom, dok druga bilježi Nemine zgode unutar akvarija jednog sidnejskog zubara.

Za ostatak detalja, možete otići na Jim Hill Media stranicu, a trailer ovog, po svemu sudeći velikog hita predstojećeg ljeta, možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: