Senzacije
13

VIDEO / Deset najgledanijih reklama na YouTubeu u augustu

Klix.ba
Kako se ljeto približava kraju, svi se pitaju koji videosnimak će postati nova YouTube senzacija. Ovo je lista najgledanijih reklama na video servisu YouTube za mjesec august.

1. AMC: Zombie Experiment NYC

Ubacivanje zombija u bilo kakvu situaciji je dobar prvi korak ka privlačenju pažnje. Najgledaniji snimak sa zombijima prikazuje promociju za seriju "The Walking Dead".

2. La Educación Prohibida

Ovo je djelić dokumentarnog filma La Educación Prohibida (Zabranjena edukacija), projekta koji ispituje globalni edukacijski sistem.

3. Abercrombie and Fitch: "Call Me Maybe"

Ovog ljeta je hit Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe" postao prava internet senzacija. Mnoge kompanije su pokušale iskoristiti ovu popularnu pjesmu, uključujući i Abercrombie and Fitch, lanac prodavnica koji se fokusira na svakodnevnu odjeću za omladinu.

4. Bowls4Humanity: The Yourney

Reklama humanitarne organizacije Bowls4Humanity, u kojoj dva siročeta koja kreću na putovanje večer prije Ramazanskog bajrama je zaista dirljiva.

5. Adidas | Team GB Don't Stop Me Now

Ako išta može skinuti pjesmu "Call Me Maybe" sa prvog mjesta, onda je to Freddie Mercury. U ovoj reklami za Adidas se mogu vidjeti olimpijski osvajači medalja za Veliku Britaniju dok izvode hit grupe Queen "Don't Stop Me Now".

6. Little Baby's Ice Cream: "This Is a Special Time"

Reklame za sladoled obično izazivaju sreću i nostalgiju za mladosti. Ne i ova reklama. Cilj ove reklame je da vas prestraši i natjera da kupite sladoled.

7. LEGO: The Lego Story

Kako bi obilježili i proslavili 80. rođendan, LEGO je napravio kratki animirani film o svojoj historiji.

8. DC Shoes: Ken Block's Gymkhana Five

Reklama DC-a i Gymkhane Kena Blocka je 2011. godine bila jedna od najgledanijih. Nastavak je također jako uspješan.

9. P & G: Raising an Olympian – Gabby Douglas

Intervju sa majkom osvajačice zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu Gabby Douglas.

10. Banco Sabadell: Som Sabadell Flashmob

Banco Sabadell, peta po veličini banka u Španiji, je odlučila proslaviti svoj 130. rođendan organizovanjem muzičke priredbe na ulici.