Blockbusteri
0

VIDEO / Deset filmova koje morate pogledati 2010. godine

Sarajevo-x.com
Naredne godine ljubitelje dobrih filmova očekuje nekoliko velikih hitova koji će doživjeti premijere na velikim platnima. Pogledajte preporuke britanskog lista Mirror koji filmofilima predlaže deset filmova koje moraju obavezno pogledati tokom naredne godine.

The Lovely Bones

Posljednje ostvarenje reditelja Gospodara prstvenova, Petera Jacksona u kojem je ekranizirao super popularnu novelu Alice Sebold. U nadolazećem hitu glume Rachel Weisz, Susan Sarandon i Mark Wahlberg. Priča govori o mladoj djevojčici koja je ubijena u 14. godini. Saorsie Ronan, koja igra glavnu ulogu već je proglašena kandidatom sa Oscara. Film će premijeru doživjeti 29. januara.

I Love You Phillip Morris.

Jim Carrey i Ewan McGregor zvijezde su filma o gay paru koji je baziran na istinitoj priči. Carrey igra policajca koji postaje homoseksualac nakon saobraćajne nesreće. Odlučuje da živi punim plućima, pa makar to značilo i kršenje zakona. Na koncu završava u zatvoru gdje upoznaje Phillipa Morrisa u kojeg se zaljubljuje.

A Couple Of Cops

U novom filmu Kevina Smitha glume Bruce Willis, Jason Lee i Michelle Trachtenberg. Riječ je o komediji o dvojici detektiva čije avanture uključuju spašavanje tužnih djevojaka kao i borba protiv kriminalaca koji peru novac. U kinima će se pojaviti 26. februara, a s obzirom da film još uvijek nema zvanično ime, nije objavljen ni trailer. Umjesto toga, pogledajte Brucea Willisa sa kosom dok pjeva Under The Boardwalk.

Alice In Wonderland

Alisa u zemlji čuda jedan je od najočekivanijih naslova naredne godine. U filmu Tima Burtona glavne uloge glume Johnny Depp kao Mad Hatter i Helena Bonham Carter. Vizuelno inventivan film predstavlja jedno od najboljih Burtonovim djela u kojem kombinira CGI tehnologiju sa standardnim filmskim tehnikama. U kinima će se pojaviti 5. marta.

Ironman 2

Publika će naredne godine moći uživati u povratku Roberta Downeyja kao superheroja kojem će društvo praviti Scarlett Johansson. Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke. Film je režirao Jon Favreau. Publika će moći uživati u projekcijama od 7. maja naredne godine.

Robin Hood

Dobitna kombinacija iz kultnog filma Gladiator koju čine reditelj Ridley Scott i Russell Crowe ponove se okupila zbog još jednog historijskog spektakla. Premijeru će doživjeti 14. maja.

Sex And The City 2

Drugi nastavak popularnog hollywoodskog filma Seks i grad obećava da će biti hit na box officeu kada se pojavi na filmskom platnu naredne godine. Sarah Jessica Parker vraća se na velike ekrane kao Carrie sa svojim prijateljicama Samanthom (Kim Cattrall), Charlottom (Kristin Davis) and Mirandom (Cynthia Nixon) u avanturi koja se događa dvije godine nakon prvog filma. Publika će ga u kinima moći pogledati od 28. maja naredne godine.

Prince Of Persia: Sands Of Time

Na isti dan u kinima će se pojaviti još jedan film kojem kritičari predviđaju, ako ništa odličnu zaradu. Ekranizacija legendardne video igre zasigurno će biti jedan od najvećih filmskih hitova naredne godine.

The A-Team

Trend snimanja filmova baziranih na starim TV emisijama u Hollywoodu se nastavlja. Nakon što su 70-te istrošene, red je došao na 80-te. U novoj obradi glume velike zvijezde poput Liama Neesona, Jessicae Biel i Bradleyja Coopera. Film će premijeru imati 30. jula, a umjesto trailera pogledajte inserte iz originalne serije.

Get Him To The Greek

Ako ste prošloga ljeta uživali u zabav­noj i simpatičnoj komediji Pre­bo­lje­ti Sa­­r­ah Marshall, onda će vas obradovati i nadolazeći filmski hit Get Him to the Greek, za koji scenarij i režiju potpi­suje Nicholas Stoller koji je stajao i iza uspjeha spo­me­­­­­nutog filmskog hita.