Nastavak "Pirata s Kariba"
0

Deppu najveći honorar u historiji Hollywooda

Sarajevo-x.com
Karizmatični glumac Johnny Depp postaće glumac koji je dobio najveći zapamćeni honorar za glavnu ulogu u nekom filmu. Američki mediji objavili su u utorak da je Deppu ponuđena svota od 55 miliona dolara za ponovno pojavljivanje u četvrtom nastavku "Pirata s Kariba".

Tako će filmski kapetan Jack Sparrow prestići kolegu Toma Hanksa koji je za ulogu u "Da Vincijevom kodu" dobio honorar od 50 miliona dolara.

Nepoznati izvor izjavio da je svota velika ali da nema smisla planirati četvrti nastavak Pirata ako na njihovom "kormilu" nema kapetana Sparrowa odnosno Johnnyja Deppa.

"Prva tri filma iz gusarskog serijala na kino blagajnama zaradila su 2.7 milijarde američkih dolara, pa nije ni čudo da Disney želi Deppa u nastavku", dodao je izvor.

Nedavno je objavljeno da će Depp glumiti ulogu Tonta u Disneyjevom filmu "The Lone Ranger", najavljenom za 2010. godinu.

Četrdesetpetogodišnji Depp tri puta je bio nominiran za nagradu Oscar, dobitnik je Zlatnog globusa, a godinama se nalazi na vrhu lista najpoželjnijih muškaraca današnjice.

Manje je poznato da je Depp također izvrstan gitarista i da je snimio solo album. Pojavio se kao gost na jednoj pjesmi popularnog benda Oasis, a gitaru svira i u filmovima "Chocolate" i "Once Upon A Time In Mexico".