Film/TV
0

Depardieu: Volim Francusku, sve je nesporazum

SRNA
Gerard Depardieu (Foto: AFP)
Gerard Depardieu (Foto: AFP)
Francuski glumac Gérard Depardieu insistirao je danas da su kontroverze u vezi sa njegovim odlaskom iz Francuske rezultat "velikog nesporazuma" i da on i dalje voli svoju zemlju.

"Nikada nisam otišao. Odbijam da budem zatvoren unutar granica i to je sasvim druga stvar. Ja sam slobodan čovjek. Osjećam se kod kuće svuda u Evropi", rekao je Depardieu.

On je dodao da je čitava stvar "veliki nesporazum". "Volim Francusku kao što sam je uvijek i volio. To je moja zemlja", rekao je glumac.

Depardieu (64) je privukao pažnju svjetskih medija krajem prošle godine, kada je odlučio da prijavi boravište u Belgiji, nakon što je socijalistička vlada pokušala da uvede porez od 75 posto na godišnje prihode veće od milion eura.

On je potom dobio rusko državljanstvo lično od ruskog predsjednika Vladimira Putina i sprijateljio se sa ruskim liderom, ali navodno i sa čečenskim predsjednikom Ramzanom Kadirovim.

Depardieu je u posljednjih nekoliko mjeseci u intervjuima pokušao da ublaži značaj tih događaja, a ovog ljeta se vratio u Pariz radi snimanja filma u kojem igra utemeljivača Svjetskog fudbalskog prvenstva Jules Rimet.

Depardieu je u novom intervjuu, ipak, kritikovao francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i rekao da se stvari u Francuskoj "ne odvijaju dobro".