Završni dio trilogije
88

Denzel Washington posljednji put u ulozi agenta željnog osvete: U kina širom BiH stiže "Pravednik 3"

I. B.
Denzel Washington je posljednji put u ulozi legendarnog agenta
Denzel Washington je posljednji put u ulozi legendarnog agenta
Ljubitelji dobre akcije u svim bh. kinima od 31. augusta mogu pogledati završno poglavlje akcione trilogije "Pravednik" čija su prva dva filma na kino blagajnama zaradila skoro 400 miliona dolara. Ovaj film poznat je kao jedini u kojem je oskarovac Denzel Washington odlučio reprizirati svoju ulogu.

Prvi nastavak "Pravednika" izašao je još 2014. te iznenadio i oduševio publiku, a drugi dio, koji je izašao 2018. godine samo je potvrdio da akcioni trileri s enigmatičnim osvetnicima koji kažnjavaju kriminalce ulazi u svoju novu zlatnu eru.

Poznati Robert McCall u posljednjoj osvetničkoj misiji
Poznati Robert McCall u posljednjoj osvetničkoj misiji

Uz filmove o Jasonu Borneu, John Wicku te ostalim osvetnicima, Denzel Washington kao Robert McCall pronašao je svoje mjesto i svoju publiku koja ga pamti po fenomenalnoj glumačkoj karijeri i kultnim akcionim ulogama.

Nakon što se penzionisao s pozicije specijalnog agenta američke vlade, McCall (Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, ali, kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša, McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu - spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje...

Direktorsku palicu i za treći nastavak drži Antoine Fuqua (Training Day, Kralj Arthur, Pad Olimpa, Sedmorica veličanstvenih, Pravednik 1 i 2), koji je s Denzelom surađivao na čak pet filmova te mu donio Oscara za najbolju mušku ulogu u prvom od nabrojanih. Zajednom s Denzelom i rediteljem, scenarista Richard Wenk i treći put potpisuje ovu priču, a slavnom glumcu pridružuje se i Dakota Fanning (Sumrak saga, Bilo jednom u Hollywoodu, Oceanovih 8). koja je jednu od svojih prvih uloga upravo imala sa Washingtonom u kultnom trileru Tonya Scotta "Men on Fire" iz 2004. godine.

Dakota Fanning i Denzel Washington
Dakota Fanning i Denzel Washington

Za razliku od prva dva nastavka "Pravednika", ovaj put film se seli u Evropu, na živopisnu obalu slatkog i mirnog italijanskog gradića koja će predstavljati prelijepu pozadinu završne osvetničke misije legendarnog ubice Roberta McCalla, tako besmrtno utjelovljenog na velikim ekranima od strane Washingtona.

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi završni nastavak epske akcione trilogije "Pravednik 3: Konačno poglavlje" na repertoar svih bh. kina od 31. augusta, paralelno sa otvaranjem u Američkim i svjetskim kinima.

Također, C2 film već za 21. septembar najavljuje distribuciju hita Open Air programa 29. Sarajevo Film Festivala, a riječ je o trileru Gorana Kulenovića "Smrt djevojčice sa žigicama", koji je rađen prema bestseler romanu hrvatskog pisca Zorana Ferića.

"Pravednik 3: Konačno poglavlje" - ekskluzivno u svim bh. kinima od 31. augusta i u premium formatima.