U kinima 3. novembra
30

Denzel Washington i Colin Farrell glume advokate u drami "Roman J Israel, Esq."

Klix.ba
Legendarni glumci Denzel Washingon i Colin Farrell te reditelj Dan Gilory zvuče kao sjajan tim koji stoji iza nadolazeće sudske drame "Roman J Israel, Esq.", koja u kina širom svijeta stiže idućeg mjeseca.

Film "Roman J Israel, Esq." je prošlog mjeseca predstavljen na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu kada je prikupio dobre kritike brojnih redatelja i producenata. Ipak, pojedini kritičari su kazali kako je Gilory talentiran reditelj koji može napraviti još bolji film, dok za Denzelovu glumu niko nema negativan komentar.

Washington se u filmu pojavljuje kao advokat Roman Israel. Brojni svjetski mediji pišu kako bi ovo mogla biti jedna od uloga koja će glumcu donijeti nove nominacije za Oscara.

Drama "Roman J Israel, Esq." će donijeti priču o advokatu koji se bori za društvenu pravdu. Radnja filma počinje kada Roman odluči početi raditi za visoko cijenjenog pravnika u moćnoj firmi, Georgea kojeg glumi Colin Farrell.

Pored Washingtona i Farrella, u filmu se pojavljuju i Shelley Hennig, Carmen Ejogo, Nazneen Contractor, Tony Plana, Niles Fitch i mnogi drugi.

Film u produkciji Columbia Pictures u kina stiže 3. novembra ove godine.