{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dejana talk show: Kako danas mladi razmišljaju o ljubavi

16.5.2014. u 16:28
39
Dejana talk show: Kako danas mladi razmišljaju o ljubavi
39
Dejana talk show: Kako danas mladi razmišljaju o ljubavi
Dejana talk show je i ove subote i nedjelje na programu OBN televizije u 17:30 sati i u vaše domove donosi zanimljive teme.
U subotu pogledajte emisiju o tome Kako danas mladi razmišljaju o ljubavi, a u nedjelju će biti riječi o Pes equinovarus?
U različitim godinama različito doživljavamo ljubav. Naši prioriteti, htjenja, potrebe i želje se mijenjaju kako sazrijevamo. U ovoj emisiji koja je na programu OBN TV u subotu Dejana razgovara sa mladim ljudima o njihovim ljubavima... Kako počinju, a kako se završavaju danas mladenačke romanse? Kako mladi danas doživljavaju zabavljanje, zaljubljivanje i ljubav? Šta oni žele?

U nedjeljnom izdanju "Dejana talk show-a" bit će riječi o Pes equinovarusu, urođenoj deformaciji stopala.

Pes equinovarus (inversio pedis) je složena kongenitalna deformacija, koja se sastoji od tri komponente: equinusa (ograničena dorzalna fleksija stopala), varusa (iskrenuto stopalo unutra) i supinacije (taban stopala izvrnut prema gore). Pes equinovarus je najčešća urođena deformacija stopala. Anomalija je dva puta češća kod dečaka, a obostrana je u 50% slučajeva. Statistički podaci pokazuju da se javlja na svakih 1000 novorođenčadi i time je najčešća urođena deformacija stopala.

Ima više teorija o nastanku ove deformacije: zastoj u embrionalnom razvoju, genetski i mehanički faktori. Pes equinovarus zahtjeva ortopedsko liječenje odmah poslije rođenja djeteta. Liječi se fizikalnim procedurama (aktivne i pasivne vježbe istezanja skraćenih struktura) i korektivnim zahvatima odmah po rođenju (mjere rehabilitacije - učenje funkcije otpočetka). Ako poslije desete nedjelje nema radiografskog izlječenja, neophodan je operativni tretman.

Gosti ovog izdanja Dejana Talk Show su roditelji koji su nakon radosti prinove u porodici saznali da njihova beba ima PEV.

Ne propustite i budite i vi ovaj vikend uz televiziju OBN i Dejana talk show u 17:30 sati.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: