New York
0

Davidu Frostu uručena međunarodna Emmy nagrada

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Britanski televizijski novinar David Frost primio je nagradu za životno djelo na 37. godišnjoj dodjeli međunarodnih Emmy nagrada, na svečanosti održanoj u njujorškom hotelu Hilton, javio je BBC u utorak.

Slavnom novinaru koji je na televiziju uveo političku satiru nagradu je uručila legenda američkog TV novinarstva Barbara Walters.

Frost (70) karijeru je započeo početkom 60-ih godina u satiričnoj emisiji "That Was The Week That Was" u kojoj se podsmijavao političkom establišmentu. Kasnije je prešao na ozbiljniji teren, intervjuirajući javne ličnosti čime je stekao veliki ugled u Velikoj Britaniji i Americi.

Među brojnim ličnostima s kojima je vodio razgovor je i američki predsjednik Richard Nixon. Taj intervju je poslužio kao predložak za film "Frost / Nixon" koji je 2008. bio nominiran za Oscara.

Za međunarodne Emmy nagrade, koje se dodjeljuju za televizijska ostvarenja nastala izvan SAD-a, ove godine je bila 41 nominacija iz 17 zemalja.

Glavne glumačke nagrade otišle su u ponedjeljak uvečer u ruke britanskim glumcima – glumici Julie Walters za ulogu u drami "A Short Stay In Switzerland" i glumcu Benu Whishawu za ulogu u mini seriji "Criminal Justice".

Nagradu za najbolju komediju dobio je japanski program "Hoshi Shinichi's Short Shorts ", dok je danska serija "The Protectors" proglašena najboljom u dramskoj kategoriji.

Nizozemski kviz "The Phone" dobio je nagradu za najbolju zabavnu emisiju, dok je Brazil dobio nagradu za najbolju seriju u kategoriji telenovele koju je podijelio s Indijom koja se predstavila serijom "A Love Story". Ovim je Indija osvojila svoje prvo međunarodno Emmy priznanje.

Njemačko ostvarenje "The Wolves of Berlin" osvojilo je nagradu za najbolji TV film, odnosno mini seriju.