Film/TV
7

David Schwimmer: Neće biti snimanja novih "Prijatelja"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nadolazeće okupljanje glumačke ekipe jedne od najgledanijih TV serija ikada "Prijatelji" izazvalo je pravo uzbuđenje među njenim fanovima, jer se mnogi nadaju da će oni zapravo reprizirati svoju ulogu nerazdvojnog društva iz kafića Central Perk u najavljenom dvosatnom specijalu posvećenom autoru serije Jimmyju Burrowsu.

Međutim, kako stvari stoje čini se da na malim ekranima ipak nećemo ponovo vidjeti Rachel, Monicu, Phoebe, Joeyja, Chandlera i Rossa.

Američki glumac Matthew Perry je već najavio da neće prisustvovati snimanju pomenutog TV specijala zbog obaveza na novom pozorišnom projektu. Ubrzo nakon toga, oglasio se i njegov kolega David Schwimmer koji je javnosti jasno dao do znanja da se glumci okupljaju isključivo u čast reditelja Jimmyja Burrowsa i da to ne podrazumijeva neki vid nastavka serije "Prijatelji".

"Ovo nije snimanje novih 'Prijatelja'. Okupićemo se kako bismo odali počast Jimmyju Burrowsu kojeg volimo i jako sam uzbuđen što sam dio ovoga. Kolege iz drugih TV serija poput 'Frasier', 'Cheers' i 'Will & Grace' također će se potruditi da dođu i učestvuju u specijalu. Riječ je o nevjerovatnom reditelju koji je pomogao definisati komediju u ovoj zemlji u posljednjih 40 godina i zato ga volim", izjavio je Schwimmer u intervjuu za E! Online.