Film/TV
0

David Boreanaz u četvrtom nastavku 'Vrane'

Klix.ba
David Boreanaz, poznat kao zavodljivi vampir Angel iz serije Buffy: The Vampire Slayer, dobio je glavnu ulogu u četvrtom nastavku 'Vrane'.

Davida Boreanaza ženski dio publike najbolje poznaje kao zavodljivog vampira iz serije Buffy: The Vampire Slayer, koji se i sam bori protiv svoje vrste i u međuvremenu ima i vlastitu seriju. Međutim, David je dobio ulogu u četvrtom nastavku filmova Vrana. David do trenutka kad mu je ponuđena uloga nije ni znao da je bio urađen i treći nastavak Vrane, kako je izjavio za časopis TV Guide. Nakon filma The Crow iz 1994. godine, na čijem je snimanju glavna zvijezda Brandon Lee izgubio život (upucan je metkom iz neispravnog lažnog revolvera), snimljena su dva nastavka: The Crow: City of Angels (u kojem je glavnu ulogu imao Vincent Perez) i The Crow: Salvation (u kojem je glumila Kirsten Dunst).

Sada će Boreanaz imati priliku da se posveti ulogu satanističkog motoriste u četvrtom nastavku koji će nositi naziv Wicked Prayer i čije snimanje počinje u junu ove godine. Pored njega, u filmu će glumiti i Dennis Hopper i Edward Furlong, koji će glumiti žrtvu ubistva koja ustaje iz mrtvih zahvaljujući osvetničkom duhu vrane. David je dosad glumio u filmovima I'm With Lucy i Valentine. Također je spominjan i kao potencijalni Superman, dok nije izjavio da od toga nema ništa. "Kako bih glasine obustavio odmah, želim da kažem da od toga neće biti ništa. Otišao sam na audiciju, ali ne mogu uraditi taj film zbog rasporeda snimanja serije Angel." Možda je David malo prebrzo odbio tu ulogu, pošto se ne zna kakva će biti budućnost njegove serije. Međutim, kreator Joss Whedon, koji je kreirao i Buffy, kaže da će se snimati 22 epizode za petu sezonu ove serije.