Film/TV
0

Daredevil na vrhu box-officea

Klix.ba
<b>Ben Affleck</b> se iz preko vikenda zvijezde tabloida transformisao u superheroja box-officea jer je njegov novi akcioni film <i><a href="http://www.daredevilmovie.com" target="_blank">Daredevil</a></i> na prvom mjestu američkog box-officea sa 43,5 miliona dolara zarađenih u tri dana prikazivanja.

Time je Daredevil srušio pobjednika od prošle sedmice – komediju How To Lose A Guy In 10 Days, koja je ovog vikenda zaradila 19 miliona dolara i pala na drugo mjesto. Baziran na Marvelovom stripu koji je prvi put objavljen 1964. godine, Daredevil je film o slijepom superheroju kojeg glumi Affleck, snimljen pod okriljem Twentieth Century Foxa sa budžetom od 80 miliona dolara.

Daredevil je drugi po zaradi novca u februaru kad se uporedi sa februarskim filmovima od prošle godine – na prvom mjestu je u toj kategoriji ipak Hannibal sa 58 miliona dolara.

Međutim, premijera ovog filma se ne može ni uporediti sa premijerom Spider-Mana koji je u tri dana zaradio 114,8 miliona dolara prošlog maja. Spider-Man je poznatiji od Daredevila, iako je Affleck sa svojom burnom vezom sa Jennifer Lopez povećao popularnost Daredevila. Pored Afflecka, u filmu glume i Jennifer Garner i Colin Farrell.

Na trećem mjestu box-officea se nalazi Chicago, koji je dobio 13 nominacija za Oscara. U globalu je ovaj mjuzikl zaradio oko 13 miliona dolara.