Film/TV
25

Danis Tanović uskoro počinje snimanje novog filma sa Cliveom Owenom i Jessicom Biel

Klix.ba
Ako je suditi prema fotografiji iz Londona koju je nagrađivani bh. režiser Danis Tanović objavio na Instagramu, uskoro bi trebalo početi još u maju najavljeno snimanje njegovog novog filma.

Tanović je objavio fotografiju britanskog glumca Clivea Owena uz kratki komentar "London, preps starting soon" (London, pripreme uskoro počinju).

Radi se o drami nazvanoj "Invisible" u kojoj će se uz Owena pojaviti i poznata američka glumica Jessica Biel. Scenaristica filma je Tena Stivičić, a u njemu Owen i Biel glume par koji, upkos savršenom životu koji žive, otkrivaju kako žele nešto više. Priča govori i o nekoliko drugih ljudi na drugoj strani Londona koji su doputovali izdaleka kako bi potražili bolje uslove i šanse od onih koje im njihova domovina može pružiti.

Ovi naoko nedodirljivi životi će se ispreplesti u priči koja istražuje pravu cijenu utrke za srećom.

Podsjetimo, još nakon februarske dodjele nagrada na festivalu Berlinale, na kojem je Tanovićev film "Smrt u Sarajevu" osvojio Srebrnog medvjeda, Owen je bio oduševljen radom našeg režisera.

Kako je tada za Klix.ba kazala producentica Amra Bakšić Čamo, Owen je rekao da mu je čast biti u žiriju i da je to što je vidio razlog zbog čega gledamo filmove.