Hrvatski reditelj
45

Dalibor Matanić: SFF je "meeting point" cijele regije, ovdje nema barijera

N. O.
Dalibor Matanić (Foto: I. L./Klix.ba)
Dalibor Matanić (Foto: I. L./Klix.ba)
Hrvatski reditelj Dalibor Matanić stigao je na Sarajevo Film Festival sa svojom suprugom glumicom Helenom Minić Matanić te ekipom serije "Šutnja", a na crvenom tepihu poručio je da je Sarajevo "meeting point" cijele regije.

"Super je biti tu, super je što kolege glasaju i nominuju. Super je kad profesionalci iz industrije odlučuju o ovim nagradama, a ne neki mali žiri. Tako da je festival u Sarajevu jako pozitivan primjer", započeo je Matanić.

Na pitanje zašto voli festival kazao je kako je Sarajevo svojevrsni "meeting point" cijele regije.

"Pokazalo se da ovdje nema barijera koje nose državne granice i jako je bitno da cijela regija sarađuje posebno kad se govori o glumcima. Jer dosta se snima, ipak se snima koliko god da bila kriza, mislim da će svakako biti posla", naglasio je.

Matanić je na Sarajevo Film Festival stigao sa suprugom glumicom Helenom Minić Matanić te se našalio kako je tu negdje i da još uvijek bira cipele.

Hrvatski reditelj je na ovogodišnjem izdanju SFF-a nominovan za dvije nagrade i to za najbolju režiju dramskih serija za šestu epizodu serije "Područje bez signala", kao i za režiju šeste epizode "Šutnje".