Premijera u Italiji
1

Dakota Johnson se bori s noćnim morama u remakeu horora iz 1977. "Susperia"

Klix.ba
Objavljen je prvi zvanični trailer za misteriozni horor "Susperia" u kojem se Dakota Johnson, zvijezda franšize "Pedeset nijansi", bori s ozbiljnim problemima i noćnim morama.

"Susperia" je ponovna ekranizacija klasika iz 1977. godine italijanskog reditelja Daria Argenta. Novi film režirao je Luca Guadagnino, a na scenariju su zajedno radili Argento i Daria Nicolodi.

Radnja horora odvija se u centru svjetski poznate plesne kompanije, a noćne more mučit će umjetničku direktoricu, ambicioznu mladu plesačicu i tužnu psihoterapeuticu. Pojedini će pokleknuti pred noćnim morama, dok će se drugi uspjeti probuditi.

Johnson u filmu glumi američku studenticu Susie koja se seli u Berlin kako bi se pridružila prestižnoj plesnoj akademiji. Njenim dolaskom započet će i serija misterioznih nestanaka studentica.

Pored Johnson, u hororu glume i Chloe Grace Moretz, Tilds Swinton, Mia Goth, Angela Winkler te mnogi drugi. Jessica Harper, koja je igrala glavnu ulogu u originalnom filmu, također će se pojaviti u remakeu "Susperia".

Film "Susperia" će premijerno biti predstavljen 1. septembra na 25. Venice Film Festivalu u Italiji, dok na kinoplatna u New York i Los Angeles stiže 26. oktobra. Svjetska kinodistribucija počinje 2. novembra.