Film/TV
0

Da li se Clarkson vraća: Odgođene live emisije Top Gear u Norveškoj, ali ne i u Londonu

Klix.ba
Jeremy Clarkson (Foto: EPA)
Jeremy Clarkson (Foto: EPA)
BBC je objavio kako odgađa četiri live Top Gear showa koja su trebala biti održana u Norveškoj sljedećeg vikenda. Ova odluka je donesena jer je voditelj Jeremy Clarkson suspendovan nakon što se navodno posvađao sa producentom Oisinom Tymonom.

Pretpostavlja se da su organizatori htjeli fanovima dati vremena da otkažu svoje putovanje i smještaj, te da su im bile potrebne bolje pripreme.

Ovog vikenda bit će poznata i budućnost domaćina showa. Tada će izvještaj o incidentu biti predat direktoru korporacije Tonyju Hallu.

BBC je u svom obavještenju kazao kako žali što mora odgoditi performans koji je trebao biti održan u petak i subotu (27. i 28. marta). Novi datumi bit će objavljeni naknadno.

"Iskreno se izvinjavamo zbog razočarenja koje smo priuštili fanovima. Kontaktirat ćemo naše prodavače ulaznica i kazati im da promijene datume. U ovom trenutku, ostali Top Gear Live performansi nisu otkazani", kazali su iz BBC-a.

Očekuje se da će zakazanim showovima prisustvovati desetine hiljada fanova. Za sada još nisu otkazani termini za London, Belfast, Sydney i Južnu Afriku.

Clarkson je suspendovan 10. marta nakon navodne svađe sa Tymonom u vezi sa toplinom jela u hotelu. Online peticiju kojom se traži njegov povratak i nastavak emitovanja showa do sada je potpisalo milion ljudi. Dostavljena je čelnicima BBC korporacije.

Clarkson je tvitao kako se zahvaljuje svim pristalicama na podršci.