Film/TV
4

"Čuvari šume: Tajanstveni svijet" 3D i "Mamurluk 3" na programu Ekrana

Nakon rekordne posjete proteklog vikenda, koju je zabilježio akcijski triler "Paklene ulice 6“, sezonu blockbustera nastavljamo svjetskom premijerom filma "Mamurluk 3“ (Hangover 3).

Spaljena ekipa, koju među ostalima čine Bradley Cooper, Zach Galifianakis i Ed Helms, ovoga puta neće imati probleme s vjenčanjem i momačkom večeri. Bit će ovo dostojan završetak sage o haosu, očaju, lošim odlukama i apsolutnoj ludosti mamurluka. Što bi moglo poći po zlu? Kad se čopor okupi i krene, opklade padaju.

Termini projekcija svaki dan od: 14:00, 16:00, 18:00, 19:00, 20:00 i 21:00 sati.

Nova filmska sedmica nam donosi još jedno osvježenje u vidu pretpremijernih projekcija najnovijeg 3D animiranog ostvarenja, koje nam dolazi od autora ostvarenja "Ledeno doba“ i "Rio“, koji će vam otkriti čarobni svijet šume u filmu "Čuvari šume: Tajanstveni svijet“ (Epic). Zaplet počinje kada se djevojčica zatekne u dubokoj šumi, na mjestu gdje se sile dobra bore protiv sila zla. Ona se povezuje sa grupom neobičnih likova kako bi spasila nji­hov, ali i naš svijet. Film "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" je 3D avanturistička komedija koja otkriva fantastičan svijet kakav još niste vidjeli. Wedge je inspiraciju za ovaj film našao još 1998. godine, kad je otišao na izložbu slika šumskog kraljevstva nastalog prije stotinjak godina.

Wedge kaže: "Te su slike bile čarobni uvid u minijaturne civilizacije koje žive u drveću i grmlju. Ti su svjetovi izgledali veličanstveno i odmah sam pomislio da se u njima krije veliki film".

Svijet filma "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" ujedinjuje stvarnost i fantastiku, šuma je to kakvu još niste vidjeli, u kojoj je sjeme golemo, kamen poput planine, cvijet divovski složen, a leptir leteća tapeta. Termini projekcija svaki dan od 16:59 sati.