Film/TV
24

"Ćurke na slobodi" u bh. kinima od 20. februara

Una film na repertoarima bh. kina od 20. februara predstavlja animiranu 3D avanturu "Ćurke na slobodi" (Free Birds).

Iz Relaviti medije i Ril FX studija stiže nam priča o dva ćurana sa dvije suprotstavljene strane koji moraju da zaborave na svoje nesuglasice i putuju nazad u prošlost kako bi promijenili tok istorije i zauvijek skinuli ćurke sa američkog menija za Dan zahvalnosti.

Avantura za publiku svih uzrasta čiju režiju potpisuje Jimmy Heyward, nastavlja komična tradicija drugarske komedije, u kojoj se nalaze dva nekompatibilna heroja, u ovom slučaju dva ćurana: samoživi pametnjaković, Reggie i neustrašivi Jake.

Njih dvojica će se naći u potpuno nevjerovatnoj avanturi koja će im promijeniti živote.

"Željeli smo da ovaj film u svojoj srži prenese značenje prijateljstva, lojalnosti i pravo značenje izraza 'učiniti pravu stvar'“, naglašava producent Straus.

"Igrali smo se sa sparivanjem različitih ličnosti da bismo stvorili dosta humorističkih nesuglasica. A kad smo počeli da istražujemo ćurke, upotrijebili smo stvarne razlike – one koje su odgajane na farmi protiv onih odgajanih u divljini. Genetički modifikovano protiv prirodnog da bismo stvorili potpuno različiti tandem“, stoji u produkcijskim zapisima.

U sinhronizovanoj verziji glasove glavnim junacima filma pozajmili su poznati glumci Dubravko Jovanović, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović Ćetković, Dragan Vujić Vujke, Nikola Bulatović, Nebojša Ilić Cile, Tinja Damnjanović i mnogi drugi.

Redovna bh. distribucija filma "Ćurke na slobodi” počinje u četvrtak, 20. februara na repertoarima multipleksa Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka te kina Kaleidoskop Tuzla.