Film/TV
0

"Čudni slučaj Benjamina Buttona" uskoro u Apolu

Sarajevo-x.com
Ovih dana na repertoaru kino dvorana širom BiH Blitz film i video nastavlja vrlo bogatu sezonu kino distribucije nizom izvanrednih filmskih ostvarenja.

Dobitnik osam Oskara, socijalna drama britanskog reditelja Dennyja Boyla "Milijunaš sa ulice“ od jučer se prikazuje na repertoaru nedavno renoviranog i otvorenog kina u Busovači, a od 2. aprila dolazi na repertoar multipleksa Palas u Banja Luci.

Kino Meeting Point ovih dana u terminima od 20:00 i 22:00 sata prikazuje sjajni akcioni triler "96 sati“ u kojem ponovo briljira irski veteran Liam Neeson kome je uspjeh filma sa zaradom od gotovo 200 miliona dolara na svijetskim kino blagajnama ovih dana poremetila porodična tragedija smrti dugogodišnje supruge, također sjajne britanske glumice Natashe Richardson.

Kino Apolo do 1. aprila na repertoaru ima hit akcionu komediju "Rocknrolla“, novo ostvarenje Guya Ritchiea, kultnog britanskog autora i tvorca klasika "Lopovi, ubice i dvije nabijene puške“ i "Zdrpi i zbriši“ u terminima od 18:00 i 20:00 sati, a nakon toga od 2. aprila na repertoar dolazi film sa 13 nominacija za Oskara, epska drama "Čudni slučaj Benjamina Buttona" u kojoj naslovne uloge igraju Brad Pitt i Oskarom nagrađena Cate Blanchett.

Sjajni film Davida Finchera od jučer se nalazi na redovnom repertoaru minipleksa Una u Bihaću, koji od jučer premijerno u BiH prikazuje i novi fantazijski porodični spektakl "Srce od tinte“.

Film nastao prema literarnom bestselleru Cornelie Funke, u kojem naslovne uloge igraju akcioni junak Brendan Fraser, dobitnica Oskara Helen Mirren i junak serijala "Gospodari prstenova“ Andy Serkis zabavljat će najmlađe gledatelje u Bihaću u narednih 14 dana, nakon čega nastavlja svoju distribuciju po ostatku kino dvorana u BiH.