Sedma večer festivala
34

Crvenim tepihom SFF-a večeras prošetala poznata lica iz svijeta filma, muzike i modne industrije

D. J.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Sedma večer 29. izdanja Sarajevo Film Festivala privukla je brojna poznata lica iz svijeta glume, muzike ali i modne industrija.

Na Festivalskom trgu vladalo je pozitivno i svečano ozračje, a jednim od najljepših crvenih tepiha u regiji prošetale su ekipe filma "Nestajući vojnik", ekipa filma Kaymak, žiri Takmičarskog programa - Dokumentarni film, žiri Takmičarskog programa - Shorts i ekipa filma "Ratni suveniri".

Među okupljenima pozornost su privukli i Branko Đurić Đuro, manekenka Hilda Halilović i crnogorski glumac Milutin Mima Karadžić.

Tanja Ribič i Branko Đurić Đuro (Foto: I. L./Klix.ba)
Tanja Ribič i Branko Đurić Đuro (Foto: I. L./Klix.ba)

Navedeni su stigli na premijeru filma "Tigrica" rediteljice Andrei Tanase koji ima svoju regionalnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Radnja filma prati Veru, koja je veterinarka iz jednog malog grada u Transilvaniji. Udata je za glumca i reditelja Tomu. Nakon gubitka tek rođenog djeteta, njihov brak zapada u krizu. Vera postaje opsjednuta idejom da svoga mrtvog sina mora sahraniti prema pravoslavnim običajima i sve više vremena provodi na poslu. Na dan kada u zoološki vrt, u kojem Vera radi, stiže novi tigar, ona otkriva da njen muž nešto krije od nje.

Nakon ovog filma, u Narodnom pozorištu bit će prikazan film "Životinja" rediteljice Sofije Exarchou. Ovo je regionalna premijera filma, a zakazana je u 21:30 sati.