Treća večer SFF-a
25

Crvenim tepihom prošetale ekipe filmova "Ukrug" i "Jadnici"

S.H.P.
Ekipa filma "Ukrug" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa filma "Ukrug" (Foto: I. Š./Klix.ba)
U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras će biti prikazan premijerno film Stefana Komadareva "Ukrug". Svjetskoj premijeri ovog filma prisustvuje i ekipa filma koja je prošetala crvenim tepihom.

"Ukrug" je drugi dio planirane trilogije čiji je začetnik "Pravci" prikazan na Sarajevo Film Festivalu prije dvije godine, a glumački ansambl filma tad je osvojio Specijalno priznanje žirija.

"U novom sam filmu možda manje optimističan, vjerovatno je to zbog godina. Očekujem da će film imati dobre reakcije od publike. Ocjene kritičara su mi važne, ali ocjena publike mi je ipak najvažnija", kazao je režiser filma Stefan Komadarev.

Osim ekipe filma "Ukrug" crvenim tepihom prošetala se i ekipa filma "Jadnici", te francuska glumica Isabelle Huppert.

"Zaista smo iznimno sretni što smo u Sarajevo i što možemo predstaviti 'Jadnike' u ovom gradu. S 'Jadnicima' nismo očekivali tako veliki uspjeh, ali film je uspio usvugdje u svijetu. Drago mi je da smo dio ovog kolektiva i dio ove priče", rekao je režiser ovog filma Ladj Ly.

Uloge u filmu "Ukrug" ostvarili su Ivan Barnev, Assen Blatechki, Stoyan Doychev, Vassil Vassilev-Zouek, Irini Jambonas i Stefan Denolyubov.