U srijedu u Živinicama
0

Crveni tepih i limuzina za doček Adnana Babajića

Sarajevo-x.com
Načelnik općine Živinice Hasan Muratović, zajedno sa svojim sugrađanima, priprema veličanstven doček za pobjednika prvog regionalnog muzičkog takmičenja "Operacija Trijumf" Adnana Babajića.

Dvadesetogodišnjeg Bosanca koji je u finalnoj večeri dobio najveći broj glasova i tako se izborio za priliku da ostvari međunarodnu karijeru, dočekat će veliki broj fanova iz Živinica, ali i iz drugih dijelova BiH.

Osim obožavatelja, Adnanu će u srijedu u 17 sati, u Sportskoj dvorani Živinice dobrodošlicu poželjeti nekoliko domaćih estradnih zvijezda, koje su same najavile svoj dolazak, a pobjednika "Operacije Trijumf" u rodnom mjestu čeka bijela limuzina i crveni tepih.

Adnan se u nekoliko navrata javno zahvalio načelniku svog grada koji je finansirao dolazak njegove porodice i obožavatelja u Beograd na gala večeri.

"Mislim da je naš Adnan postao prepoznatljiv po tome što je svaki ponedjeljak u zadnjih tri mjeseca imao najbrojniju publiku. Za organizirane odlaske autobusima iz budžeta općine izdvojili smo minimalno novca, oko tri hiljade KM, a pokrenuli i privednike koji su nas kasnije podržali. Smatram da se smo tu pozitivnu energiju uspjeli prenijeti, a svakako je dobro što je naš mali grad postao poznat u svih pet republika bivše države“, izjavio je Muratović za naš portal.

Napomenuo je da se ni njemu nisu svidjele Adnanove psovke, zbog kojih je često kritikovan, ali ističe 'da je još uvijek mladi i tek treba da se izgradi'.

"Sretan sam što smo Adnanovom pobjedom definitivno stali u kraj famoznom nacionalizmu. To što je predstavnik Bosne i Hercegovine pobijedio usred Beograda daje nadu da tolerancija može i mora biti sastavni dio života“, kazao je on.