Sjevernoamerički box office
0

Crtić 'Up' ubjedljivo najgledaniji

Sarajevo-x.com
Animirani film 'Up', koji govori o avanturama 78-godišnjeg Carla Fredericksena, zablistao je na ovosedmičnoj listi sjevernoameričkog box officea. Crtić koji je stigao iz filmskog studija Disney Pixar u prvoj sedmici svog prikazivanja ostvario je zaradu od 68,2 miliona dolara.

Crtani filmovi koji stižu iz Disney Pixara već su poznati po tome da dobro kotiraju na sjevernoameričkom box officeu u prvim sedmicama prikazivanja.

Urnebesno smiješna komedija 'Up', u kojoj stari prodavač balona svoju kuću veže balonima i upušta se u pustolovinu ne sluteći da se u njegovoj kući krije osmogodišnji dječak, naišla je na brojne pozitivne kritike, a i svi oni koji su gledali ovaj animirani film bili su naprosto oduševljeni.

Na drugom mjestu sjevernoameričkog box officea našao se film Bena Stillera, 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian', koji je ostvario zaradu od 25, 5 miliona dolara.

Film, 'Drag Me to Hell', koji govori o mladoj ženi koja očajnički pokušava sa sebe skinuti kletvu, ove sedmice je na trećem mjestu sjevernoameričkog box officea, jer je na kinoblagajnama zaradio 16,6 miliona dolara.

Popularni 'Terminator Salvation' je ove sedmice spao na četvrto mjesto ostvarivši zaradu od 16 miliona dolara, dok se 'Star Trek' još uvijek drži među prvih pet filmova sjevernoameričkog box officea.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. 'Up' - 68,2 miliona dolara
  2. 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian' - 25,5 miliona dolara
  3. 'Drag Me to Hell' - 16,6 miliona dolara
  4. 'Terminator Salvation' - 16,1 milion dolara
  5. 'Star Trek' - 12,8 miliona dolara
  6. 'Angels & Demons' - 11,2 miliona dolara
  7. 'Dance Flick' - 4,9 miliona dolara
  8. ' X-Men Origins: Wolverine'- 3,9 miliona dolara
  9. 'Ghosts of Girlfriends Past', 1,9 miliona dolara
  1. 'Ghosts of Girlfriends Past', 665 hiljada dolara