Od 2. septembra
0

VIDEO / Crtić "Nebesa" u sarajevskim kinima

FENA
U kinu Meeting Pointu na repertoaru će se od 2. septembra naći originalna titlovana verzija crtanog filma "Nebesa".

Film će se prikazivati od 18.00 i 20.00 sati, dok će se sinhronizovana verzija od 3. septembra moći pogledati u multipleksu Cinema City.

To je crtić s emotivnom porukom da nikada nije prekasno za ostvarivanje svojih snova.

Film je otvorio ovogodišnji Cannes Film Festival.

Režiju potpisuju Pete Docter i Bob Peterson, dok su glasove likovima posudili Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai i Bob Peterson.

Film govori o Carlu Fredricksenu, umirovljenom prodavaču balona, koji je prisiljen da napusti kuću koju je izgradio zajedno sa svojom pokojnom ženom Ellie. No, umjesto da pristane useliti u starački dom, Carl kreće u akciju.

Zavezavši hiljade balona za krov svoje kuće, on ju podiže u zrak i kreće prema Južnoj Americi, odlučan ispuniti obećanje koje je prije mnogo godina dao svojoj ženi.

Carlov veliki plan naiđe na prvu veliku prepreku kada otkrije neočekivanog slijepog putnika, optimističnog i nestrpljivog Russella. Carlovo putovanje stavlja na kušnju više od njegovog strpljenja, kada dvojac mora preživjeti ekstremne vremenske uvijete, opasan teren i neobične stanovnike izgubljenog svijeta.

Ulaznice za projekcije u kinu Meeting Point bit će u pretprodaji na blagajni kina od danas, a prvih će 50 kupaca biti nagrađeno prigodnim poklonima.