Film/TV
0

Crtić "Divlji valovi" u kinu Unitic

Sarajevo-x.com
Kino Unitic ponovo otvara vrata za sve istinske ljubitelje sedme umjetnosti. Svoj repertoar započet će 06. septembra animiranim filmom Columbia Picturesa "Divlji valovi". To je priča o malom pingvinu i njegovom snu da postane surfer te nerazumijevanju okoline.

Animirani film "Divlji valovi" je priča o Codyju Mavericku, mladom pingvinu s velikim snom. Naime, otkad je još kao dijete upoznao surfersku zvijezdu Big Z-ja sanja o profesionalnoj surferskoj karijeri. No, budući da živi u malome gradiću Smrzovini (Shiverpoolu) na Antarktici, konstantno se suočava s nerazumijevanjem okoline koja na njega gleda kao na lokalnu ludu.

Sve će se promijeniti dolaskom skauta koji traži mlade nade za veliko natjecanje u čast ranije spomenute surferske zvijezde, koja je godinama ranije netragom nestala za vrijeme “kroćenja” velikog vala.

Ono što izdvaja ovaj film od mnogih sličnih ostvarenja je forma lažnog dokumentarca (tzv. "mockumentary") kojom su autori predočili ovo fantastično ostvarenje. Mnogi su na to gledali kao na dašak svježine, jer film, osim uobičajenih asocijacija na pop-kulturu, ismijava i stereotipe spomenutoga žanra, sa svim tipičnim kastingom likova, izborom situacija, dramaturškim obratima, kao i tehničkim nesavršenostima.

Sarajevska publika će imati priliku pogledati ovo fenomenalno ostvarenje u kinu Unitic, u periodu 06.09. do 12.09. u terminima od 18:00 i 20:30.