Zabavna komedija
2

"Crazy Rich Asians" najgledaniji film u američkim kinima proteklog vikenda

Klix.ba
Dugoočekivana filmska adaptacija poznatog romana "Crazy Rich Asians" premijerno je prikazana prije pet dana, a proteklog vikenda bila je najgledaniji film u američkim kinima.

Romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače Constance Wu i Henry Golding prva je koja se u protekle tri godine popela na vrh ljestvice najgledanijih filmova u Americi. Film koji košta blizu 30 miliona dolara do sada je već zaradio 34 miliona dolara.

"Crazy Rich Asians" stoga bi mogao biti najpopularniji holivudski film od "The Joy Luck Club" od prije 25 godina u kojem su glumili samo Azijati i Azijatkinje.

Romantiču komediju režirao je Jon M. Chu, a pored Wu i Golding, u filmu glume i Michelle Yeoh, Gemma Chan, Awkwafina, Ken Jeong, Jimmy O. Yang i mnogi drugi.

Prvjenac scenariste Kevina Kwanua Suludoa donosi zabavnu priču o tri vrlo bogate kineske porodice iz Singapura koje upadaju u razne spletke kada Nicholas Young, nasljednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji, dovodi kući svoju djevojku, Kineskinju rođenu u Americi. Ona ubrzo otkriva da je njegova porodica nevjerovatno bogata te da je on možda najpoželjniji neženja u Aziji.

Podsjećamo, glumica Constance Wu ranije je privukla pažnju ulogom u ABC seriji "Fresh Off the Boat". Ovo će biti sigurno jedna od najvažnijih uloga u njenoj karijeri.