Američki box office
0

VIDEO / "Cowboys & Aliens" zaradio 36,2 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Film "Cowboys & Aliens" vodi po zaradi u kinima ovog vikenda u tijesnoj utrci sa filmom "The Smurfs", sa ukupnim prihodom od 36,2 miliona dolara u američkim i kanadskim kinima.

"Captain America: The First Avenger", film koji je prošlog vikenda prvi put prikazan u kinima je završio na trećem mjestu sa 24,9 miliona dolara od prodatih ulaznica.

"Cowboys & Aliens" je ostvarenje Universal Picturesa, i među najskupljim je ostvarenjima ove godine, dok je "The Smurfs" film koji je baziran na stripu objavljenom prije 50 godina, prenosi agencija Reuters.

Film "Cowboys & aliens" je snimljen po noveli Scotta Mitchella Rosenberga. Radnja filma se odvija u 19. stoljeću u Arizoni, u jeku sukoba između indijanskog plemena i lokalnih kauboja, a njihov sukob prekida pojavljivanje vanzemaljaca koji žele pokoriti ljudsku vrstu. U takvim okolnostima Indijanci i kauboji se počinju udruženim snagama boriti protiv vanzemaljaca.

Režiser filma je Jon Favreau, scenario potpisuju Alex Kurtzman i Robert Orcia, dok glumačku ekipu čine Daniel Craig, Harrison Ford i Sam Rockwell.